Egy fűnyíró vásárlás jó esetben hosszútávú beruházás, így érdemes megfontolni, hogy milyet válasszunk. A Stihl fűnyíró minden esetben jó választás. Mutatjuk a fő szempontokat.

Üzemanyaggal vagy elektromosan működő Stihl fűnyíró?

Az elektromos Stihl fűnyíró környezetbarát megoldás, ami kisebb területekhez ideális. Kezelése is nagyon egyszerű és súlya is könnyed, így könnyű használni. A benzines fűnyíró előnye, hogy szabadabb mozgást enged meg fűnyírás közben, mivel nincs kábel, így nagyobb területekre is ideális. Ennek pedig az innovatív márkahű megoldása az akkumulátoros gépek, ahol nincs útban a kábel, de mégis csendes és nagyobb területet is le tudunk nyírni vele, emellett a környezetet is óvjuk használatával.

Stihl fűnyíró - a terepviszonyok is fontosak

Figyelembe kell venni a természeti adottságokat is a Stihl fűnyíró kiválasztásánál. Keskeny területekhez kisebb vágószélesség kell, míg a nagy területnél a nagyobb vágószélesség a kényelmesebb.

Stihl fűnyíró fűgyűjtő tartálya

A fűgyűjtő tartály előnyös, mivel elkerülhetjük a gereblyézést. Ezzel csak annyi a teendő, hogy időnként üríteni kell. Így a gyomnövények magvait sem fogjuk szétteríteni. Van oldalt kidobós fűgyűjtős Stihl fűnyíró is, aminél az összegyűjtött füvet komposztként is fel lehet használni.

Stihl fűnyíró – mulcsozás

Az oldalt kidobós fűgyűjtés még hasznosabb lehet, hiszen vannak mulcsozásra alkalmas Stihl fűnyíró gépek is. A mulcsozás során felaprítja a levágott füvet, majd azt vissza is juttatja a talajra, így komposztként tud szolgálni. A mulcsozást sem sszabad túlzásba vinni, mert filcréteg képződhet, így nem jut elég oxigénhez a gyep, és be is gombásodhat. Ilyenkor célszerű a gyepszellőztetés.