A Stihl minőségi német gyártmány, többféle fűkasza közül tudunk válogatni.

Különbség van a fűnyíró, a fűkasza és a szegélnyíró között

Bár mindhárom gép a lágyabb szárú kerti növények ápolására szolgál, mégis van egy kis különbség. A fűnyíró az erős szárú növények, mint a bokrok karbantartására kevésbé ideális. A szegélnyírónak gyengébb a teljesítménye, mint a fűkaszának, ezért az pedig kisebb területekre, illetve nehezebben elérhető sarkokhoz alkalmas. A Stihl fűkasza ennél erősebb teljesítményű, damilos vagy késpengés vágófejjel, amik a bokrok kivágására is elegendők. A fűkaszát viszont nem a gyep felületére találták ki.

Minél nagyobb teljesítményű a Stihl fűkasza, annál jobb?

Nem mindig a legnagyobb teljesítményű Stihl fűkasza a legjobb is. Amennyiben nagy területű bozótot vagy vastag, fás szárú növényzetet szeretnénk irtani, akkor a legideálisabb a nagy teljesítmény, azonban kisebb területen csak bonyolítja az életünket, a nehézsége miatt is.

A kiegyensúlyozottság és a rezonancia fontossága a Stihl fűkasza esetében

Azért is fontos a Stihl minőség, hogy hosszú távon megóvjuk ízületeink épségét. Amennyiben gyakran használjuk a gépet vagy nagy területen, esetleg mindkettő, akkor nem túl előnyös az erőddden vibráló fűkasza, ugyanis ez akár fájdalmakhoz is vezethet. A Stihl fűkasza minden esetben jó választás.

A Stihl fűkasza karbantartása és használata

Ha kiválasztottuk a területhez megfelelő fűkaszát, akkor jöhet a Stihl fűkasza beüzemelése. Szaktanácsadásunk során a beüzemelésben tudunk segíteni. Fontos, hogy a felverődő kavicsok ellen mindig hordjunk védőfelszerelést. Léghűtéses gépnél ne járassuk maximálius fordulatszámon üresben a motort.